Terug naar het overzicht

Entrecote, biefstuk, kogelbiefstuk, runderhaas zijn geschikte producten. Kruid het vlees naar wens eventueel met wat peper en zout of andere lekkere grillkruiden. Laat de boter smelten in de pan tot dat deze erg heet is. Leg het stukje vlees in de pan en bak het 2-3 minuten aan iedere kant.

Bij grotere stukken rundvlees is het advies om een kernthermometer en oven of barbecue te gebruiken. Zorg dat alle kanten van het vlees zijn dichtgeschroeid in de pan. Doe het vlees daarna in een ovenbestendige pan/schaal met de boter uit de pan. Steek de thermometer met de punt in het midden van het vlees. Doe het vlees in een voorverwarmde oven van 160 graden en laat het vlees garen tot een kern van 46-50 graden voor rood, 51-53 graden voor medium-rare, 54-57 graden voor medium, 63 graden of hoger voor well-done. TIP giet een paar keer tussendoor wat braadvocht over het vlees. Hierdoor blijft het vlees nog sappiger en malser van smaak.

Bij grote/dikke stukken zal dit proces ongeveer 30-45 minuten in beslag nemen.

Terug naar het overzicht